Vrijblijvend & eerlijk advies

Uw partner in de maakindustrie

Wereldwijde levering

WISHLIST

Klantenservice

Veelgestelde vragen

Wij leveren onze producten enkel aan bedrijven.

Wij werken samen met wederverkopers, groothandels en dealers waar onze producten zowel voor de B2B als B2C markt worden aangeboden. 

Wij streven er naar om onze producten zo snel mogelijk aan u te leveren. De verwachtte levertijd vindt u op de orderbevestiging.

Binnenkort is het mogelijk om in uw klantenportal de orderstatus ‘live’ te volgen. Heeft u nog geen account, vraag deze dan aan bij onze customer service of via deze link. 

Het kan voor komen dat een order in gedeeltes wordt verzonden. Bij een back-order geven wij een indicatie van de levertijd op uw orderbevestiging. 

Binnenkort is het mogelijk om in uw klantenportal de orderstatus ‘live’ te volgen. Heeft u nog geen account, vraag deze dan aan bij onze customer service of via deze link. 

Bij Fepatex verkiezen wij kwaliteit boven kwantiteit. De zeilringen worden in eigen huis geproduceerd waardoor we de kwaliteit kunnen bewaken en waarborgen. We geven onze klanten ten alle tijden een goed en eerlijk advies waardoor onze zeilringen uitstekend aansluiten bij de toepassing waarin deze geplaatst wordt. 

Fepatex houdt zich niet verantwoordelijk voor de verwerking van de zeilringen. U blijft als klant zelf verantwoordelijk voor de keuze en het gebruik van de zeilring. 

Er zijn verschillende manieren om een zeilring in uw materialen te plaatsen. Het apparaat of de machine is afhankelijk van de hoeveelheid zeilringen die geplaatst moeten worden en de capaciteit van de machine. 

 1. Handslaggereedschappen
  Advies: voor het plaatsen van 0 – 50 zeilringen per uur.
 2. Handpersen 
  Advies: voor het plaatsen van 50 – 100 zeilringen per uur.
 3. Semi-automatische zeilringmachine
  Advies: voor het plaatsen van 100 – 500 zeilringen per uur.
 4. Vol-automatische zeilringmachine
  Advies: voor het plaatsen van 500 – 1000 zeilringen per uur. 

Er zijn verschillende soorten tegenringen die van belang kunnen zijn bij de afwerking van uw product. U kiest de tegenring aan de hand van de serie zeilring, niet alle tegenringen zijn verkrijgbaar voor het type zeilring.  

 1. Standaard tegenring
 2. Automatische tegenring 
  Deze wordt gebruikt bij de verwerking van zeilringen met onze vol-automatische zeilringmachines. Door de opstaande rand, geleidt deze gemakkelijk door de raceway. 
 3. Getande tegenring
  Om grip te krijgen in bepaalde toepassingen of materialen, wordt er vaak gekozen voor een getande tegenring. Door de kleine tandjes in de tegenring heeft deze zeilring net iets meer grip in het materiaal en zal de ring niet snel gaan draaien. 
 4. Heavy duty tegenring
  Heeft u zeilringen nodig voor een zware toepassing of materialen en mag de ring in geen mogelijkheid meer kunnen draaien? Kies dan voor een heavy duty tegenring. Deze ring heeft grote lange tanden die bij het plaatsen zorgen voor een goede grip. De ring zal niet bewegen en kan in (bijna) geen mogelijkheid meer verwijderd worden. 

Een zeilring kan in principe in elk gewenst soort materiaal geplaatst worden. Zolang er een gat geponst kan worden (zowel handmatig als met een machine), kan er een zeilring in worden geplaatst.  

Op de pagina materialen vertellen wij alles over de materialen waar onze zeilringen van worden gemaakt. 

Het is afhankelijk van de serie en het materiaal van de zeilring in welke kleur deze te verkrijgen is. In veel gevallen kunnen, buiten de standaard kleuren, de ringen verwerkt worden in RAL-kleuren en in trend kleuren. Buiten de kleurenkaart is er ook de mogelijkheden om de zeilring met logo of eigen print te produceren. Het produceren van specials gaat op aanvraag.

Het plaatsen van een zeilring gebeurt op verschillende manieren. Het is afhankelijk van de hoeveelheid zeilringen dat u wilt plaatsen, welke machine bij u past. 

 1. Handslaggereedschappen
  Advies: voor het plaatsen van 0 – 50 zeilringen per uur.
 2. Handpersen 
  Advies: voor het plaatsen van 50 – 100 zeilringen per uur.
 3. Semi-automatische zeilringmachine
  Advies: voor het plaatsen van 100 – 500 zeilringen per uur.
 4. Vol-automatische zeilringmachine
  Advies: voor het plaatsen van 500 – 1000 zeilringen per uur. 

De meeste machines hebben wij in onze showroom staan en kunt u eerst testen voordat u deze aanschaft. Wilt u eerst een machine testen in uw productielijn, kan dit in overleg met een van onze sales medewerkers. U krijgt de machine dan een bepaalde tijd op proef waarna u zelf kunt beslissen of u de machine wilt aanschaffen. 

Voordat we de machine aan u leveren, wordt de machine in de werkplaats goed afgesteld en getest op uw materialen. Hierdoor is de machine direct klaar om te gebruiken. De machines worden door ons verzonden op een veilige en betrouwbare manier zodat de machine niet beschadigd kan raken tijdens het transport. 

Wilt u liever een installatie op locatie door een van onze servicemonteurs? Dat is mogelijk. Neem contact op met onze customer service voor de mogelijkheden. 

De machines worden gebruiksklaar verzonden waardoor u direct aan de slag kunt. Wilt u toch liever een monteur op locatie, die uw machine installeert en een korte gebruikersinstructie geeft, dat is mogelijk. 

Het plaatsen en afstellen van de stempel in uw machine is van belang bij de afwerking van uw product. Als u de stempel te strak afstelt, kan er bij dunne materialen plooivorming ontstaan en bij dikkere materialen kan de ring of zelfs de stempel scheuren of breken. 

Stel een stempel altijd in stappen af en test deze dan met het materiaal waarin de ring geplaatst wordt. 

Bij Fepatex stopt het niet bij de onze geleverde producten. Naast het leveren van machines en bijbehorende zeilringen, levert Fepatex ook service & support. Wij gaan nóg een stapje verder met onze All-In Solution.

Bij de All-In Solution betaalt u enkel voor onze zeilringen. Wat u krijgt van ons zijn twee zeilringmachines. Een zeilringmachine staat in uw productielijn en de tweede dient als back-up voor als de eerste machine in storing loopt of onderhoud nodig heeft. De tweede machine kunt u gebruiken in uw productielijn, u meldt het defect bij onze customer service en een van onze monteurs komt langs om u ‘reserve’ machine snel te repareren. Zo heeft u nooit meer last van een stilstaand productieproces .

Chat

WhatsApp

Klacht indienen

WISHLIST

WISHLIST

Login

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Direct contact:
+31 (0)416 53 00 49

Offerte Aanvraag Handpers:

MENU
CONTACT

Contactformulier

Luxemburgstraat 5
5171 PK Kaatsheuvel
The Netherlands